Followers

Friday, 21 October 2011

SEGMEN: WHAT'S IN MY BAG??

For the first time kena 'tag' dengan BBF Meeya..
terasa macam retis pulakkkk u! 
 thanks ya kakak manis..
muka kakak ni macam Fazura tau..
versi berhijab
Manis je orang nya..


Ok..through to the point.
Tajuk tag itu adalah 


'What's in my bag?'


dah macam buat jualan kt Bazar Karat, JB pulak kan..
ooh..sekarang rajin sungguh I promote Johor.
Haruslah..pasni nak menetap sana, kena belajar jalan2 sana.



Barang-barang ni wajib ada dalam beg I :

1. Handphone Personal
2. Handphone Company 
3. Charger (Coz selalu sangat personal hp tu habis bateri, langkah berjaga2) 
4. Kunci kereta (Wajib ada, kalo tak i patah kaki lahh)
5. Wisel (pada kunci kereta i ada wisel, if ada apa2 emergency..boleh tiup kuat2! sure orang pandang)
6. Dompet Coin
7. Dompet Pin (brooch,pin,getah semua sumbat dalam tu)
8. Dompet (haha..i xtau nape suka sangat panggil dompet)
9. Pas Kerja (tak ada ni, sure xleh masuk ofis)
10. Lens & Solution (kena ada, coz utk 8 jam dalam ofis yg ber'air-cond mata i x mampu menahan)
11. Lip balm (pakai lip ice je)
12. Lipstik (ini kalo rajin i pakai..i support malaysia brand tau. 'Simply Siti' gitu)
13. Baby oil & tisu (nak remove makeup)
14. Hand Lotion (memandangkan tangan i tak berapa lembut bak kulit bayi, pagi2 lagi dah sapu)
15. Pil box organizer (semestinya Multivitamin & VCO)
16. Buku Nota & Pen (i seorang yang pelupa, so segala info,date,meeting,list dll tulis dalam buku ini)


Ok, That's all
Maknanya semua ini memerlukan beg yang besar.
Yes! i memang suka beg besar,  supaya senang nak sumbat2.. 



To lanjutkan tag ni u all just perlu:

1. Salin tajuk: Segmen: What's in my bag?
2. Copy dan paste gambar atau Header kat atas tuh serta link kan ke post ini
3. Tag beberapa blogger u all nak
4. Publish dan letakkan url entry u all di sini

Tagged :

Maaf yer..malam2 gini tak ada kerja,
 entry ini tiada paksaan..
just nak manja2 dengan bbf :)
yang lain pon nak buat pon boleh jugekss..


Selamat Malam Kesayangan









Love & Hugs

BRING ME FREE HIJAB!!

Salam Ladies


NADE NOOK ada buat  lucky draw bermula hari ini
if murah rezeki/bertuah..dapat HIJAB FREE dari NADE NOOK

Sungguh AWESOME kan??


So... U'ols juga boleh sertai, hanya lawati 

Blog : NADE NOOK
Fb    : NADE NOOK





          Conditions:-

    "1. copy this to post to your blog..with a title "bring me free hijab"
2. then email to nadenook@hotmail.com give us your blog url.
3. we will give your number for lucky draw  
4. you must post this before 29 October 2011
5. we will announce 5 lucky number on 30 October 2011"

BUT !!
IF YOU AIN'T A BLOGGER BUT YOU HAVE A FACEBOOK ACCOUNT..please click here to see how to join

~Good Luck~





Love & Hugs

Thursday, 20 October 2011

QUICK UPDATE : RUMAH KEBAYA MALAYSIA. LIKE PESERTA NO.7

Salam ladies!

Disebabkan teringin & selalu berangan pakai baju RKM, 

Farrah & Zam ada masuk contest 'LIKE RUMAH KEBAYA MALAYSIA' buat kali pertamanya.











                               

  Mari kawan2 bantu/support/undi  Farra & Zam. Caranya :

                                 1) 'LIKE FB' RUMAH KEBAYA MALAYSIA

                                 2) 'LIKE'  PADA GAMBAR FARRA & ZAM (PESERTA NO. 7)


# 1 'LIKE' DARI KALIAN AMAT SAYA HARGAI. 

#  DOAKAN SAYA BERJAYA & HADIAH INI BOLEH DIJADIKAN  SEBAGAI TANDA HADIAH DARIPADA ANDA KEPADA PERKAHWINAN SAYA NANTI. INSYAALLAH 



Love & Hugs!

Wednesday, 19 October 2011

Wordless Wednesday ◕‿◕



I'm CRAZY on IT





credit :  google

the green maxi i found on ThePopLook









MUST HAVE!!


....."good luck Farrah. Tengah2 bulan ni cik adik oii"

Love & Hugs

Tuesday, 18 October 2011

RAINBOW CAKE! Surprise to him!

Okeh 1 minggu sudah tak update blog nih. Buat masa ni i just minta quotation n blogwalking to all BBF blog.

Berbalik pada hajat asal, next 2 month adalah birthday encik mucuk i yg bernama Zam tu lahh siapa lagi kan.

So, i dah plan nak beli cake special untuk dia. This year no present & no celebrate on vacation lah sebagaimana i buat surprise kat dia tahun lepas hadiahkan jam idaman dia tu.

Tahun ni i nak hadiahkan Zam just a Rainbow cake! My friend Yana Peti suara cakap sangat sedap. So i should try this cake. Hopefully Zam xbuka blog i sepanjang 2 bulan ni. Kata surprise kan...


Rainbow Cake with Cream Cheese Strawberry Swirl! 
delicious!

credit to : That Last Slice

Love & Hugs

Saturday, 8 October 2011

Dinner with BBF at Restoran MONrods Kulim

Morning lovelysss! Semangat update pagi2 Sabtu ni.

Semalam 07/10/2011 (Jumaat), i, Cik Atia (ex-b2b pemes ok i jumpa),Miza (Meeya) ,NanaScha Nur ber'dinner' di Restoran MONrods Kulim. Janjinya pukul 8 malam, tapi..tapi.. i sampai kt sana pukul 9! whatt! 9mlm? Sure berpeluh2 dorang tunggu i kan.. Say sorryyyy sangat2.. i ni ikutkan semua tempat nak g. Padahal tak tahu jalan memandangkan i datang dari Penang (Pulau). So main redah je. I siap google map ok nak g Kulim tu. Padahal 1/2jam je boleh sampai if tahu jalan kan. I siap sesat2 mana ntah.. dah lah gelap je jalan nya. Gps pon lupa nak bawa. Memang pandai kan ko Farrah!


So ok lah.. Alhamdulillah jumpa juga jalan nya after 10x kot call Nana tanya arah. Glrppp. Poor me :((


Ok tak nak bebel banyak2.. macam biasa, jom cikidautt picture kami :)


Dorang sangat sweet tau..banyak info n tips bagi semalam untuk b2b Nana Scha, n I . Thank alots!



b2b 2012.. come on girls! chaiyok2 for our preps :)



Sementara tunggu makanan sampai



 muka masing-masing ceria dapat makanan *jam 10 baru nak dinner*



mine Black Pepper Chicken Chop



 *malu-malu nak makan*



lepas tu tak ada malu-malu dah.. lapaarrr.. makan saja.


sesi tip,info & gossip. sampai tak sedar dah jam 11 malam 



time ni nak balik dah. Best sangat jumpa u'olsss! nanti jumpa & laga2 pipi lagi k! 
*hugs*
♥♥♥



ini lah pict dari luar Restoran MONrods Kulim, 



Ok..sampai di sini saja untuk hari ni.. Hope dapat jumpa BBF yang lain !! happy making friends with u'olss..

Note:thanks to Nana inform pasal this gathering.. kalau tak, sure tak dapat jumpa kan.. ♥♥♥



Love & Hugs

You may also like this:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RUMAH KEBAYA MALAYSIA

RUMAH KEBAYA MALAYSIA
'Queen of the day' when you with RKM!