Followers

Monday, 30 January 2012

Review : My Engagement Day , Vers ~ 2

Salam readers.. :)

Ok lets continue with Vers~ 2 pula.. ingat nak sambung semalam.. biasalah hari minggukan.. berjalan sahaja lah jawabnya.

Now cerita pasal makeup bertunang. Seperti cerita Vers~1 dalam masa 4 hari memang tak sempat nak hire MUA ke. OP ke. Semuanya bidan terjun, dan i sangat bertuah sebab salah sorang my best friend introduce kan kakak dia untuk makeupkan i hari tu. i pon 'ok' sahaja tanpa tengok hasil kerja dia.. Masa sangat-sangat suntuk. Banyak lagi hal nak difikirkan. Alhamdulillah Kak Niza did her job very well! i sangat-sangat berpuas hati. Pada hari kejadian, i tadah sahaja muka untuk di makeover kan. Cuma cakap dengan Kak Niza, i nak natural makeup & tak nak tebal2. Dan dia tak banyaak komen. hee.. Mula-mula takut juga nak tengok muka kat cermin.  Tapi pas tengok. terus cair.. bukan makeup i yang cair.. i yang cair dengan hasil tangan Kak Niza. My fience pon cair tengok i, dia kata.. jatuh cinta kali kedua.. hee..








Suka sangat hasil tangan Kak Niza.. Thanks alots Kak. 
Pada B2b area Selangor/ KL yang nak bertunang boleh lah hire Kak Niza ni untuk dapatkan harga reasonable. Dia ambil job untuk bertunang sahaja buat masa ni. 

Ini contact no Kak Niza Phone : 016-6260751

Untuk Baju bertunang pula. I just pakai kurung moden yang i patch lace kan sendiri. Ini entry untuk baju tersebut READ & READ. Baju bertunang i tu hantar tailor biasa kat Penang yang charge nye hanya RM90 untuk jahitkan chiffon + satin (lining). i rasa murah sebab ada yang tanya kat tailor lain they all amik range RM180- RM250 (no beadings). Then i beli border lace for RM60/m kat Osman, Semua House Level 1. i pernah survey juga kat Jakel, harga dia lebih kurang Osman.Then i tambah-tambahkan sikit pearl & 3D flower. Alhamdulillah.. ramai yang puji baju & veil tu cantik * suka ok  bila baju DIY sendiri orang puji. Terima kasih semua.




Ok. Alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya. Antara yang hadir. *budget AJL lah pulak. Yang penting Awan Nano ku Menang. Thee *pang.


 sesi perbincangan






Sudah menjadi tunangan orang

bersama family Zam


  Bff from Teknik Bentong, Pahang. Amy, Soleha & Kak Niza

Bff from Politeknik Port Dickson Ms. Ecah & Ms. Pika.
(next week dua-dua ni nak kahwin dah)



Bff from SIGS, JB. Nanie, Danizad & Ekin




Special with my lovely Mama, I LOVE U So Much! Orang kuat majlis nihh..


Ingat tak entry pasal Surprise Birthday Cake? Ok.. mari baca semula READ ME. i buat birthday surprise untuk tunang tersayang on our engagement day. 2 bulan awal i dah order rainbow cake siap-siap to Ms. Aishah from That Last Slice. Very delicious! Awesome! Trust me. Dan tunang i pon suka sangat kek tu. Mula-mula mama i tengok kek tu dan berkata " eh along, kek apa yang along beli ni" ? lepas dah rasa. haa.. kan nak lagi. :) Semua tetamu yang hadir dapat rasa kek tu. 


ini dia birthday boy a.k.a my tunang *kemain terkejut dia kan.

Rainbow Cake from That Last Slice

Contact:


And last but no list.


Semoga sepanjang perjalanan menjadi tunangan orang, kami tabah menghadapi cabaran & dugaan mendatang. Bak kata orang tua-tua. Masa bertunang tu lah dugaan hebat. "Darah Manis". Semoga Allah S.W.T kuatkan hati kami berdua, kuatkan iman kami kepadaNya. Ingat. Selepas ini saya ada tanggungjawab yang lebih besar.  Harap & berdoa kepadaNya semoga persiapan untuk hari bahagia kami dipermudahkan & berjaya hendakNya. Amin.



Love & Hugs

11 Comments:

S.n.Fariza said...

manis :)
tahniah.

cheQmOomOo said...

congrats :)

Cik Tqah said...

hi dear,, cntik ur baju.. i pon patchh lace jugak.. but i buy cheap lace only.. :) bleh review my dress here http://atieshaadriana.blogspot.com/2012/01/patch-lace-for-engagement-dress.html

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

@S.n.Fariza Thanks Fariza :)

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

@cheQmOomOo Thanks :))

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

@Cik Tqah. I dah tengok. Cantiklah.. sangat exclusive. :) Bila ur e-day?

Qaseh Nurani said...

thniah syg skali lg!!!!!jmp jumaat ni k...tdo pluk sme2..haha!!b4 i jd is3 org ni...;p

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

@Qaseh Nurani Thanks my dear. Jumpa jumaat ni ya :)) mood xsabar

lia fen said...

congrate...btw i pon bru pas tunang..hihi..

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ said...

@lia fen Congrats Lia :))

aimi adilah said...

tahniah kak

@ex-junior akk kot (sigs )

kite kenal kak nanie 2... =)

You may also like this:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RUMAH KEBAYA MALAYSIA

RUMAH KEBAYA MALAYSIA
'Queen of the day' when you with RKM!