Followers

Saturday, 5 May 2012

Day 1 - Bandung, Indonesia ~Part 2

Continue from Day 1 - Bandung, Indonesia ~Part 1


Selepas berehat selama 1 jam kat hotel, mandi-mandi dulu then kami bergerak ke Pasar Baru, Bandung. Yehaa! Destinasi yang di tunggu-tunggu selama ini. Segala list-list kain yang diperlukan semasa majlis perkahwinan i dah lama i sediakan. Bila sampai je di sana, i jadi pening... BANYAK sangat kedai kain. Rambang mata i ok! Kebanyakkan tekstil berada di Lantai 2.





 Alolo! Kesian my brothers letih keletihan.


 Kain-kain family

 Boss senyum baik punya!



 Over tau.. siap berfail-fail bagai


 See! Mata bakal pengantin dah merah! Mengantuk ok. Dari Malaysia till Bandung tak rehat-rehat. Sampai-sampai terus SHOPPING! Harus!

 Ayah pengantin tempah baju! Sangat murah & berbaloi! Hari ini tempah.. esok dah siap. The tailor siap hantar baju-baju tu kat hotel.


 Ayah & Bakal menantu berkolaborasi!

Encik Tunang tempah Coat..
Murah sangat. Upah jahit + Kain = RM300 duit Malaysia.
Siap satu malam

Kat KL mana lah nak dapat camtu kan? Sewa sahaja dah RM500..


Lepas tu mama & ayah tempah curtain pula. Masa ni memang rasa nak pengsan dah. Duduk & dengar je la. Perut pon dah masuk angin.




Atlast, bila dah selesai bahagian kain-kain. Masing-masing segar mata bila dapat makan. See! See! hee.. 
Food Court ni Lantai 5 tak silap. Atas sekali.




Ok. Next entry will continue.


Love & Hugs

1 Comments:

.:shura shushi:. said...

Bestnya pergi Bandung :) Rasa pisang salai tak?

You may also like this:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RUMAH KEBAYA MALAYSIA

RUMAH KEBAYA MALAYSIA
'Queen of the day' when you with RKM!