Followers

Saturday, 9 July 2011

Hadiah & Tanda

Salam malam minggu ladies..Disebabkan duduk umah je arini.. i pon belek2lah majalah yg dah berabuk kat rak buku kesayangan i tu.  Then i nak kongsikan pasal makna hadiah dari orang yang tersayang.




Haa! Korang suka kan dapat hadiah? Lagi2 dari orang yang tersayang..Kadang2 boleh senyum sampai ke telinga bila dapat hadiah dari pasangan kita. Apatah lagi bila 'si dia' buat surprise kan.

Korang pernah terfikir x disebalik pemberian 'si dia' tu ade maksud tersirat? hahaha..bukan yang tersirat yg bukan2..tapi tersirat tentang kemanisan sesebuah hubungan.

Antaranya:

Cincin : Tandanya ikatan kasih yang abadi.

Gelang Tangan : Tanda mesra.

Rantai Leher : Ikatan cinta yang perlu diperhati.

Subang :  Tanda penghargaan dan penghormatan.

Kasut : Sentiasa mengambil berat / perhatian.

Pakaian / Kain : Semoga kasih berkekalan serta dekat selalu.

Payung : Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.

Perfume : Tanda cinta.

Bingkai Gambar :  Sentiasa merindui dan tak ingin berjauhan.

Buku : Bersifat terbuka dan bertolak ansur.

Bunga : Tanda kenalan dan tanda sayang.

Coklat : Semanis cintamu.

Sejadah / Al-Quran : Tanda kasihnya itu menyayangi dunia dan akhirat.

Handphone : Tandanya kamu tidak boleh berjauhan dengannya.

Masuk Meminang : Tandanya.... dia serius & betul2 serius...! :)


Tapi xkisahlah kalau u rasa ada maksud tersirat yang lain. Terpulang pada individu dan masing2 punya anggapan. Yang penting dapat hadiah dari orang yang tersayang kan! Sukanya bukan kepalang.

Note : Untuk bride to be, silalah pilih2 hadiah yang u'olls suka utk dijadikan hantaran nanti. Hee..



Love ◕‿◕
Farrah Anuar




Suka entry ini? Sila LIKE LIKE LIKE ◕‿◕

2 Comments:

Qaseh Nurani said...

syg!!!!!!i nk sume tu buleh x??kih3...nk mtk jejaka r cmni...tp jejaka nk bg ke??xbaek kn mtk2...eheehhe...;)

Farrah Anuar said...

tu la! i pon nak juga..time kawin ni ler kena minta segala kan..hihi..

You may also like this:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

RUMAH KEBAYA MALAYSIA

RUMAH KEBAYA MALAYSIA
'Queen of the day' when you with RKM!